6 Temmuz 2016 Çarşamba

Burçların Sınavı | Savaş Çağman

Bazen kader noktaları aynı günler, aynı saatlerde kendini gösterir. Eğer benim gibi günlük tutan, işaretlere inanan kişilerdenseniz açıklanmaz bir simetriyi de fark edersiniz. İşaretler her yerde var, bazısı da burç titreşimlerimizde mevcut... Kabala Bilgisi Hayat Ağacını anlatırken pilar da denilen üç sütundan bahseder. Soldaki pilar negatif ve dişil, sağdaki pilar pozitif ve erildir. Soldaki pilar'a Boaz, sağdakine de Jachin denir. Bir de Orta Pilar vardır ve ruhsal çalışma bu pilar'da yapılır.
Orta Pilar, yani aydınlığa giden yol, üç Sephira arasında üç ana kanala sahiptir. Bunlar Gimel, Samekh ve Tav harfleri ile simgelenir. Kanalların astrolojik karşıtlıkları sınavın özünü de anlatır; gimel harfi Ay'ı, samekh harfi Yay Burcunu, tav harfi ise Satürn'ü anlatır. Satürn tüm bu kanalın sonunda en sert sınavı simgeleyerek bir engel ve aynı anda bir şans olarak durur.
Bu simge hayatlarımızda, güneş konumumuzun hangi burçtan kişilerle zorlu ama bizi geliştirici deneyim yaşayacağımıza işaret eder; Koç Burcu'ndan kişiler Akrep Burcu'ndan kişilerle, Boğa Burcu'ndan kişiler Yay Burcu'ndan kişilerle, İkizler Burcu'ndan kişiler Oğlak Burcu'ndan kişilerle, Yengeç Burcu'ndan kişiler Kova Burcu'ndan kişilerle, Aslan Burcu'ndan kişiler Balık Burcu'ndan kişilerle, Başak Burcu'ndan kişiler Koç Burcu'ndan kişilerle, Terazi Burcu'ndan kişiler Boğa Burcu'ndan kişilerle, Akrep Burcu'ndan kişiler İkizler Burcu'ndan kişilerle, Yay Burcu'ndan kişiler Yengeç Burcu'ndan kişilerle, Oğlak Burcu'ndan kişiler Aslan Burcu'ndan kişilerle, Kova Burcu'ndan kişiler Başak Burcu'ndan kişilerle, Balık Burcu'ndan kişiler Terazi Burcu'ndan kişilerle yerle bir olacakları, ama yenilenip kendilerini tekrar kuracakları ilişkiler yaşarlar. Bu en zorlu sınavımızdır. Bu sınavı geçtiğimizde başka bir ben olarak yolumuza devam ederiz...