19 Ağustos 2016 Cuma

Şiddeti Yaymak | Savaş Çağman

Duyarlılık, olan bitene tanıklık etmek, bu konuda bilgiyi yaymak ve haberdar ederken duyarlılığı da başkalarında oluşturmak neredeyse yakın çağın 1968'lerden beri aydın, vatandaş sorumluluğu olarak karşımıza çıkıyor. Eskiden dergiler, gazeteler, bültenler bu işi yaparken şimdilerde bu görevi Sosyal Medya devralmış durumda.
Gün içinde birçok defa katledilmiş, yaralanmış hayvan, insan görüntülerine işte bu duyarlılık yüzünden maruz kalıyoruz. Ama, Facebook'tan duyarlılık adına paylaştığınız şiddet, sadece sizi şiddete karşı duyarsızlaştırıyor. Bu paylaşımları en azından fotoğrafsız yapmanız konu hakkında asıl duyarlılığınızı gösterir. Bu çağın oyunu olan şiddet görüntüsüne maruz kalıp aslında olan bitene duyarsızlaşma durumuna lütfen alet olmayalım artık. 
Şiddet düşüncesi, görüntüsü ve şiddete maruz kaldığınızda, kalpten uyanmak için arınmanız şarttır. Bu dünya acı ile dolu, maalesef çoğunu da izlemek zorundayız. Ama bunu kalbimiz uyanık ve uyuşmadan yapmak durumundayız. Lütfen kalbinizi uyuşturan şeyleri bir duyarlılıkmış gibi size yutturulmasına izin vermeyin.