29 Haziran 2016 Çarşamba

Gezegen Vibrasyonları ve Ses | Savaş Çağman

Dünyanın dönüş sesinin Do Diyez (C#) olduğu artık bilimsel bir ölçüm; ama bu ses ile Tibet Budist'leri neredeyse yüzyıllardır arınmakta. Hermetik'te gök ile yerin kopmaz ilişkisinden bahsederken Zümrüt Tablette aynı ifadenin karşılığını buluruz "Gökte ne varsa yerde de o vardır..."
Hermetik, Kabala, Taoculuk ve bazı Şaman Geleneklerin yer-gök birlikteliği insan bedenini bir evren şablonu ya da küçük modeli olarak benimsemesine neden olmuştur. Kadim Yedi Gezegenin sesleri mevcuttur, bunlar bedende muhakkak bir organa ya da bölüte denk gelir. Do (C) sesi, Güneş vibrasyonu taşır dolayısıyla Aslan Burcu üstünde etkilidir. Re (D) notası Venüs, Mi (E) notası Ay, Fa (F) notası Jüpiter, Sol (G) notası Mars, La (A) notası Satürn, Si (B) notası ise Merkür titreşimleri taşımaktadır. 
Güneş vibrasyonu bedende Kalp organını yönlendirmektedir. Güneş vibrasyonu taşıyan Do (C) notası ile yapılan renk, beden ve ses uyumlamaları kişide kan akımını hızlandırmak, kalpte biriken hırs, aşırı gurur, bencillik gibi olumsuz hislerin giderilmesinde, kişiye bir yol göstermektedir. Ses organlarımıza ve bedenimize biriken kötü enerjiyi kırmakta en önemli rola sahiptir...